Trends in geld zaken

trends in geldzaken

Zoals wellicht bekend, is spaargeld hebben momenteel niet zonder problemen. De rente is lager dan de inflatie, je kan dus steeds minder kopen van je spaargeld, en dan nog de dreiging dat we moeten devalueren. Het is geen geheim dat het voor landen aan de Middellandse zee normaal is om te devalueren, nu zitten we in zo’n diepe crisis door het coronavirus dat we moeten zwichten, en akkoord moeten gaan met meer geld in omloop brengen. Maar hoe stel je spaargeld veilig?

Saai of leuk investeren?

Als je nu een huis kan kopen, dan zit je goed. Wat ook mogelijk is, spaargeld in het huis steken en woningverbetering realiseren. Feit is dat de waarde van een woning meegaat met de inflatie. Een eigen huis als spaarpot werkt heel goed. Een andere methode is geld investeren in kunst. De waarde van kunst stijgt harder dan de inflatie, en de hele tijd kun je naar iets moois kijken. Overweeg het eens, een schilderij kopen bij een online veiling, thuis aan de muur hangen, en als je het wil verzilveren breng je het terug naar de veiling. Kunst is minder saai dan aandelen en obligaties.

Er zijn handige apps

Lijkt kunst kopen je te lastig en je wil toch investeren, er zijn handige apps. Het is de trend om te beleggen in aandelen en staatsobligaties. Hierin heb je alle keuzes, en het hangt er vanaf welke bank jij hebt. Er zijn banken met producten zoals beheerd beleggen. Je hebt er geen omkijken naar, je ziet op je app het saldo schommelen, maar op lang termijn altijd stijgen. Maar er zijn ook andere apps, en de tip is, gewoon rondvragen. Binnen je vrienden- en familiekring of anders een collega vertelt graag honderduit over de app.

Er zijn interessante aftrekposten

Er bestaat ook nog zoiets als durfinvesteerder of durfkapitaal. Kortweg, jij verleent met je spaargeld een lening aan een startup. Dit is niet zonder risico, maar het heeft als extra voordeel dat het een aftrekpost is bij de belasting. Hieruit kun je concluderen dat de overheid het verlenen van durfkapitaal aan het stimuleren is. Bedenk dat Harley Davidson is begonnen in een klein schuurtje, en met het gereedschap erbij was alles vijftig dollar. Diegene die toen vijftig dollar voorgeschoten heeft, heeft nu een vermogen. Overweeg durfkapitaal verstrekken, ga het minstens online onderzoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *