Geldzaken, trends en ontwikkeling

hyperinflatie

Lees hier over de laatste trends en ontwikkeling omtrent geldzaken. Wij leven in een tijd dat je zaken vóór moet zijn. De tijd dat een spaarrekening de oplossing was om meer vermogen te krijgen ligt achter ons, en naar verwachting zal dat de komende jaren zo blijven. Lees hier hoe je geld eenvoudig kan investeren, en af kan schermen tegen hyperinflatie wat wereldwijd kan gebeuren.

Beleggen is helemaal hip

Het zal je niet ontgaan zijn dat beleggen in aandelen en obligaties momenteel de trend is. Het is eenvoudig, en voor slechts vijftig euro per maand doe je al leuk mee. Je kan dan meepraten op feestjes en met collegae, want iedereen is met zoiets bezig. Het is slim om jezelf zo met beleggen bezig te houden. De rente op de spaarrekening is lager dan de inflatie, je spaart dus achteruit, en beleggen gaat over het algemeen met de inflatie mee. Zeker als je besluit om defensief te beleggen en niet offensief, dan is de kans helemaal groot dat het saldo over de lange termijn met de inflatie meegaat.

Hoe zit dat met die dreigende hyperinflatie?

Het zal je niet ontgaan zijn dat de overheden als gevolg van een virus met allerlei financiële reddingsplannen zijn gekomen. Er zijn vele miljarden naar de luchtvaart gegaan, maar ook grote bedragen naar de horeca terwijl diezelfde horeca amper belasting afdraagt. Op deze manier ontstaan er wereldwijd diepe financiële gaten die ooit weer gevuld moeten worden. Een oplossing hierin is gaan bankieren zoals een kind denkt dat bankieren werkt. Een kind denkt, als je bankdirecteur bent, dan heb je een gelddrukkerij. Wij hebben de Europese Centrale Bank, ECB, en de ECB kan eenvoudig meer euro’s in omloop brengen. Dan devalueren ze de munt, dus devalueert de ECB ook de schuld. Maar als jij dan spaargeld hebt, dan moet je jezelf realiseren dat je er niet meer zoveel van kan kopen. Soms is die inflatie niet meer te stoppen, en dan spreek je over hyperinflatie.

Denk niet, het zal zo’n vaart niet lopen

In Zimbabwe had de overheid zo vaak meer geld in omloop gebracht dat een broodje daar 75 miljard kostte, en toen zijn de ambtenaren gaan staken totdat de overheid de Zimbabwaanse dollar failliet zal verklaren. Wees dus slim, het ziet er niet best uit voor de euro. Investeer nu in aandelen en obligaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *