Blog Reginald Berretty
CCO Euler Hermes Nederland

Drie exportrisico’s, hoe op te vangen?

Op 15 maart 2013 geplaatst | 0 reactie(s)

De buitenlandse zakenmarkt biedt kansen. Daar kunnen we niet omheen. Maar nieuwe en soms ook onbekende markten brengen tegelijkertijd risico’s met zich mee. Want, hoe weet u of uw afnemer de factuur wel betaalt?

reginald2.jpg

U wilt profiteren van export en niet dat uw bedrijf in de financiële problemen belandt. U doet er dan ook verstandig aan u te verdiepen in de risico’s die u loopt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Drie aspecten om rekening mee te houden:

 

 

 

 

  1. Hoe ‘verder’ u in het buitenland zaken doet, hoe moeilijker u de financiële kracht van de  handelspartner kunt inschatten. 
  2. In andere landen is de betalingsmoraal vaker slechter. Over het algemeen kennen de Zuid-Europese landen de hoogste DSO (Days Sales Outstanding) en de Noord-Europese landen de laagste DSO. 
  3. De wetgeving kan per land verschillen. Wanneer is uw zending nog uw eigendom en wanneer gaat het eigendomsrecht van de levering over op uw afnemer?

Hoe u bovenstaande risico’s kunt opvangen en/of beperken? U kunt bijvoorbeeld klein beginnen en de omvang van de buitenlandse export stap voor stap uitbreiden. Of:

Zo kunt u met een gerust hart exporteren naar het buitenland.

Gerelateerde artikelen

  • 10 dec 2012 Incasso uitbesteden?
  • 12 nov 2012 Met kredietverzekering een betere grip op betalingsgedrag

Reacties

Wilt u reageren op dit artikel? Vul onderstaand formulier in.