Nieuws

Toenemende vraag stuwt retail sector

Op 3 december 2015 geplaatst | 0 reactie(s)

De retail sector laat gematigd solide tekenen van herstel zien. Naar verwachting zal de vraag toenemen in het laatste kwartaal van 2015. Voor de retail sector was juni 2015 de sterkste maand sinds juli 2008, met een groei van 4,7 procent, vooral gestuwd door de food-retail sector. Dat blijkt uit de sector- en risicoanalyse van kredietverzekeraar Euler Hermes. 

129305779_1200x1600px__72dpi.png
Positieve vooruitzichten, maar nog geen structurele groei

De non-food retail sector is een van de sectoren die het zwaarst is getroffen door de crisis. Door de crisis is in deze sector nog sprake van overcapaciteit. Bij de non-food retailers gaat het om tien tot vijftien procent overcapaciteit. Dat zet prijzen en de winstmarges onder enorme druk, vooral in de consumentenelektronica, kleding- en schoenenbranche. 

Banken terughoudend met verstrekken

Uit de sector- en risicoanalyse van Euler Hermes blijkt dat de groei voor veel non-food retailers nog steeds onvoldoende zal zijn om zwarte cijfers te schrijven. De retail sector staat onder druk door externe factoren. Vooral de banken zijn terughoudend met het verstrekken van (aanvullende) financiering. 

 

 

Gerelateerde artikelen

  • 4 aug 2015 Wereldwijd beeld: meer positieve sectoren dan negatieve
  • 14 jul 2015 Licht aan het einde van de tunnel in bouw- en retailsector

Reacties

Wilt u reageren op dit artikel? Vul onderstaand formulier in.