Nieuws

Grootste uitdaging MKB: goed personeel vinden

Op 6 januari 2017 geplaatst | 0 reactie(s)

Voor MKB-werkgevers is het binnenhalen en vasthouden van kwalitatief goed personeel de grootste uitdaging voor 2017. Dat blijkt uit de onlangs verschenen MKB Marktmonitor van uitzender Unique en onderzoeksbureau Motivaction.

werknemer vrouw pc computer.jpg

Het ontbreken van doorgroeikansen is de hoofdreden voor werknemers (33%) om op zoek te gaan naar een andere baan. Toch zegt maar 16% van de MKB-ondernemers te willen investeren in doorgroeimogelijkheden en het toekomstperspectief van medewerkers. Binnen het MKB ligt de nadruk namelijk meer op persoonlijke ontwikkeling in de vorm van opleidingen, training en coaching en arbeidsvoorwaarden (48%), zo blijkt uit het onderzoek waaraan 1.559 MKB’ers meededen.

Prikkelen

Unique-directeur Loes Dingemans: “Het is de taak van de werkgever om medewerkers te blijven prikkelen. Daag werknemers uit door meer waardering te tonen, verantwoordelijkheid en vooral vertrouwen te geven. Alleen dan weet je als organisatie dat je er alles aan gedaan hebt om iedere medewerker vooruit te helpen.”

Gevraagd naar het budget dat MKB-werkgevers per werknemer voor opleiding en training reserveren, antwoordt 23% minder dan €500 per jaar, 25% tussen €500 en €1000, 14% tussen €1000 en €2000, 6% tussen €2000 en €5000 en 2% meer dan €5000. Maar liefst 30% geeft aan het antwoord op die vraag niet te weten. Vooral de sectoren onderwijs, energie en de overheid steken daar in positieve zin tegen af: zij geven procentueel gezien meer geld uit aan opleiding en training.

Andere belangrijke aandachtspunten voor MKB-ondernemers zijn, naast het vinden van goede mensen, het borgen van kennis en kunde en medewerkerstevredenheid.

Gerelateerde artikelen

  • 5 jul 2016 Veel innovatie komt van ‘oudere’ MKB-bedrijven
  • 27 jun 2016 Gaat mes in Borgstelling MKB Kredieten?

Reacties

Wilt u reageren op dit artikel? Vul onderstaand formulier in.
www.economischetrends.nl gebruikt cookies om de website te verbeteren. Klik hier voor meer informatie over cookies.