Nieuws

EIB-budget bereikt Europees mkb

Op 24 september 2015 geplaatst | 0 reactie(s)

Onlangs heeft de Europese Investeringsbank (EIB) een extra bedrag van 400 miljoen opzij gezet voor leningen aan het mkb. Voor de rest van dit jaar heeft de EIB nog meer investeringen gepland om de groei binnen het Europese mkb aan te wakkeren.

Economie-Eurozone

De Europese Investeringsbank is een instelling van de Europese Unie, gericht op het verstrekken van langlopende kredieten. Alle lidstaten van de EU zijn aandeelhouder in de bank. Voor het EIB is het uit het slop trekken van het mkb topprioriteit. Volgens het EIB is het mkb niet alleen een belangrijke bron van innovatie, maar ook verantwoordelijk voor 80 procent van alle nieuwe banen in de EU. Met de kredietfaciliteit wil de EIB het Europese midden- en kleinbedrijf helpen met vinden van betaalbare financiering, in de hoop meer banen te creëren.  

In 2014 leende de EIB 25,5 miljard euro uit aan het Europese mkb. Het overgrote deel van dit geld komt bij de ondernemers terecht via banken die het geld specifiek voor financiering aan het mkb opnemen bij de EIB. Daarnaast zet de EIB ook kredietplatformen op in samenwerking met de overheden van de verschillende lidstaten van de EU.

Gerelateerde artikelen

  • 20 jan 2015 Meer innovatie door Nederlandse belastingvoordelen R&D?
  • 26 mei 2014 Subsidie voor ondernemers in de High Tech sector

Reacties

Wilt u reageren op dit artikel? Vul onderstaand formulier in.
www.economischetrends.nl gebruikt cookies om de website te verbeteren. Klik hier voor meer informatie over cookies.